Cumartesi , Ağustos 4 2018
Ana Sayfa / Haberler / RAMAZAN’DA OTELLERİN İFTAR MENÜLERİ

RAMAZAN’DA OTELLERİN İFTAR MENÜLERİ

İstanbul’un en gözde mekanları birbirinden leziz mönüler ve fasıl eğlenceleriyle iftar keyfini doyasıya yaşamanız için zengin alternatifler sunuyor. Dilerseniz şehrin merkezinde İstanbul’un en gözde otellerinin kapalı restoranlarında ya da bahçelerinde, dilerseniz Boğaz’a nazır restoranlarda iftar coşkusunu yaşayabilirsiniz.

İstanbul’un en gözde otelleri ramazan ayında misafirleri için Türk ve Osmanlı mutfaklarının en özel lezzetleriyle harmanlanmış iftar mönüleri hazırladı. Geleneksel iftariyelikler, salatalar, zeytinyağlılar, çorba çeşitleri, yöresel lezzetler, et ve kebap çeşitleri, balık alternatifleri, saray mutfağından günümüze uzanan tatlılar, lokumlar, şerbetler, boza ve leblebilerle canlı fasıl müziği eşliğinde hem geçmiş ramazanları yeniden hatırlayacak, hem de geleneksel iftar sofralarını tüm coşkusuyla yaşayacaksınız.

AÇIK HAVA İFTARA LEZZET KATIYOR

Ceylan InterContinental İstanbul, misafirlerini açık havada geleneksel ramazan tatlarının en güzel örnekleriyle ağırlıyor. Garden Grill’de zengin iftariyelikler, çorbalar, zeytinyağlılar, börekler, salatalar, ızgara kuzu pirzola, tavuk yemekleri, çoban kavurma, piliç şiş, kuzu külbastı ile leziz tatlılar kişi başı set mönü KDV dahil 85 TL. Eşsiz Boğaz manzarılı açık terasında Türk ve Osmanlı mutfağının birbirinden seçkin örneklerini sunan Safran Restoran ise dost sohbetleriyle şenlenen iftar sofraların ıcanlı fasıl müziğiyle buluşturuyor.

Kişi başı set mönü KDV dahil 125 TL.
Tel: 0212 368 44 44

ARMADA TERAS’TA‘RAMAZAN 1431’

Sultanahmet Camii’nin eteklerindeyer alan Armada Teras, sunduğu muhteşem atmosfer ile konuklarınaher açıdan doyurucu anlaryaşatıyor. Armada Otel, bu yıl1431. kez yaşanacak olan ramazan ayıiçin artık “İstanbul klasikleri” arasınagirmiş olan iftar programını hazırladı.Bu yıl iftardan sonra konuklaradondurma arabasından tahinlidondurma da ikram edilecek.Bu yıl Armada’ya iftara gelenler, iftardansonra Türkiye’de ilk kez yapılacakolan bir etkinliğe ‘Ramazan’daCaz’ festivaline de kolayca gidebilecekler.
Tel: 0212 455 44 55

12 FARKLI MÖNÜ VAR

Dedeman İstanbul, ramazanı zengin açık büfe ve gruplar için hazırladığı 12 farklı mönü ile karşılıyor. Klasik Türk Müziği eşliğinde sevdiklerinizle geçmişe yolculuk yaparken, mönülerde yer alan keşkek çorbası, iç pilav ve pembe biber sos ile hazırlanmış fıstıklı antrikot sarması, patlıcanlı patates püresi ile kuzu incik, ıspanak yatağında, bademli, kuru üzümlü saray usulü fırında tavukbudu ve şerbetlerle damaklarınız şenlenecek.

Dedeman İstanbul

İftar sofraları, açıkbüfe 59 TL (KDV Hariç) ve gruplar için 40 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.
Tel: 0212 337 45 00

İSTERSENİZ BOĞAZ’DA, İSTERSENİZ SULTANAHMET’TE…

Four Seasons İstanbul otelleri, ramazan sofralarınız için birbirinden farklı alternatifler hazırladı. Four Seasons Hotel İstanbul at Bosphorus; baş aşçısı Mehmet Gök ve ekibi ramazan için hazırladığı birbirinden lezzetli tatları bir ay süresince Aqua Restaurant’da açık büfe olarak sunuyor. Aqua’da iftar KDV dahil kişibaşı 110 TL. Four Seasons Hotel Sultanahmet ise canlı fasıl müziği eşliğinde her hafta geleneksel lezzetlerimizden değişik tatlar sunuyor.

Four Seasons’da iftar KDV dahil kişi başı 99 TL.
Four Seasons Hotel İstanbul at Bosphorus Tel: 212 381 40 00 /
Four Seasons Hotel Sultanahmet Tel: 212 638 82 00

TÜRK MUTFAĞININ SEÇKİN LEZZETLERİ

Point Hotel Barbaros, ramazanı zengin iftar mönüleri ve Gülşah Çubukçuoğlu yönetimindeki Çeşm-i Bülbül Fasıl Grubu eşliğinde karşılıyor. Roof Restaurant, Türk mutfağının seçkin lezzetleri ile misafirlerine açık büfe iftar keyfi yaşatıyor. Ödüllü Mutfak Şefi Serdar Özkan’ın hazırladığı açık büfe mönüde çeşit çeşit iftariyelikler, çorbalar, yöresel yemekler, pide çeşitleri, zeytinyağlılar ile Türk mutfağının sıcak lezzetleri yeralıyor.

Kişi başı 65 TL.
Tel: 212 337 30 00

TARİHİ YARIMADADA RAMAZAN KEYFİ

Tarihi yarımadada yer alan Kalyon Hotel Mosaic Restaurant’ta ramazan ayı boyunca sunulacak olan iftar mönülerinde, Osmanlı saray mutfağının iftar klasikleri yeni yorumlarıyla sunuluyor. Kalyon’un geleneksel fasıl ekibi eşliğinde yenilecek iftar yemeğine doyamayacaksınız. Kalyon Hotel’in 600 kişi kapasiteli özel mekanı Reji’de de 200 kişi ve üzerindeki gruplar için birbirinden lezzetli mönüler hazırlandı.

Tel: 0212 517 44 00

SEMAZENLER EŞLİĞİNDE İFTAR

Muhteşem Boğaz manzarası eşliğinde unutulmaz gecelere ev sahipliği yapan Portaxe, ramazan ayına özel alacarte hizmet verecek. Seyrettikçe huzur veren manzarası ile profesyonel ellerden çıkan Osmanlı ve Türk mutfağından lezzetli yemeklerin canlı fasıl ve semazenler eşliğinde sunulacağı iftar mönüleri doyumsuz.

Tel: 0212 277 82 33

İSTANBUL’U TEPEDEN SEYRETMEK İSTER MİSİNİZ?

Boğaz’ı huzur içinde izlediğiniz, kaliteli hizmeti, lezzetli yemekleri ile sizi şehre dahil eden Dahill İstanbul, ramazanda usta ellerde, özenle hazırlanmış iftar mönüleri ile sizleri bekliyor. 11 ayın sultanını, İstanbul’a tepeden hükmederken, kulaklara bir hoş seda verecek fasıl eşliğinde geçirebilirsiniz.

Tel: 0212 227 49 28

ÇİNİLERLE BEZELİ, ORYANTAL BİR ATMOSFER

Zengin açık büfesi ile tanınan Grand Hyatt Istanbul Agora Restoran, ramazan için eksiksiz bir iftar sofrası hazırladı.

Grand Hyatt Istanbul Agora Restoran

Eski ramazanlar, çinilerle bezeli, oryantal bir hava taşıyan Agora Restoran’da canlı fasıl ve geleneksel ramazan sofrası ile tekrar canlanacak.

Tel: 0212 368 1036

UNUTULMAZ BİR RAMAZAN ZİYAFETİ

Swiss Otel The Bosphorus İstanbul, ramazanı yine kendine özgü eğlenceleri ve Cafe Swiss Restoran’da açık büfe iftar yemekleri ile karşılıyor. Ev yapımı hamur işleri, pastaları, çikolatalar ıile zengin peynir çeşitlerine sahip Swiss Gourmet’nin farklı çeşitlerdeki iftariyelikleri, mezeleri, lokumları ve geleneksel Türk tatlıları ramazan ziyafetini unutulmaz kılıyor.

Ayrıca ramazan ayı boyunca Lobby Lounge’da arzu edenler iftar sonrası sahlep ve bozayı yanında leblebi ile tercih ederek sohbetlerini tatlandırabilirler.

Tel: 0212 326 11 00

SULTANLARA LAYIK BİR SOFRA

Mövenpick Hotel Istanbul, ramazan ayında sultanlara layık bir iftar büfesi sunuyor. Başaşçı Andreas Erni ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, ramazan pideleri, zeytinyağlılar, et yemekleri, güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması gibi Türk ve Osmanlı mutfağından seçkin örnekler geleneksel ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.

Tel: 0212 319 29 29

ESKİ RAMAZANLARI ÖZLEYENLERE…

Polat Renaissance, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, spesiyalleri, geleneksel tatlıları, şerbetleri ve fasıl müziği eşliğinde unutamayacağınız bir ramazan vaat ediyor. İftarınızı Daphne Restaurant & Grill’deki açık büfede, havuz başında veya terasta yapabilirsiniz. Ayrıca Polat Renaissance Patisserie bu yıl da geleneksel Türk tatlılarını, güllacı, lokum, şekerleme ve çikolata çeşitlerini sunmaya devam ediyor.

Tel. 0212 414 18 00

GÜNBATIMI VE İFTAR KEYFİ BİR ARADA

Türk misafirperverliğini ve birbirinden lezzetli iftarlıkları modern tarzı ile birleştirerek sunan The Marmara Taksim bu yıl ramazan ayında, Panorama Restoranı’nın eşsiz manzarasında günbatımı ve iftar keyfini bir arada sunuyor. Trabzon tereyağı, Afyon kaymağı, Ayvalık zeytinyağı, Kayseri pastırması, Giresun dut pestili, Kars kaşarı, Medine hurması gibi iftariyelikler var. Boğaz’ın en gözde yalısı Esma Sultan ise ramazan ayında 150 kişiden 1000 kişiye kadar gruplara özel saray iftar mönüleri sunuyor.

Tel: 0212 251 46 96

KIZKULESİ’NDE DÖRT AYRI MÖNÜ VAR

Kızkulesi ramazan ayında da geleneksel Türk lezzetlerinden dünya mutfağına uzanan zengin mönülerini misafirlerinin beğenisine sunmaya devam ediyor. Eşsiz atmosferinde, canlı müzik eşliğinde sunulacak Kızkulesi’nin ramazan sofrasında, zengin iftariyeliklerin yanı sıra leziz çorbalar, özel hazırlanmış zeytinyağlılar, salatalar, tatlılar ve farklı tatlardaki ana yemekleri içeren dört ayrı mönüden damağınıza uygun olanı seçmek size kalmış.

Tel: 0216 342 47 47

İFTAR ÖNCESİ SEMAH GÖSTERİSİ

İstanbul Marriott Hotel Asia, ramazan ayında her sene eskiye imrenerek söylediğimiz “Nerede o eski ramazanlar” repliğini bu yıl yeniden üzüntüyle hatırlamamanız için farklı temasıyla hala değişmeyen lezzetleri iftar sofranıza taşıyor.

İftariyeliklerde zeytin ve hurma yine vazgeçilmez, sıcacık ramazan pidesi yine başköşede, iftar öncesi semah gösterisi, misafirlere verilecek olan Osmanlı geleneklerinden kalma ‘Diş Kirası’ hediyeleri ramazan ayında özlediği tatları yaşamak isteyenleri karşılamaya hazır.

Tel: 0216 567 00 38

NEYZEN EŞLİĞİNDE TASAVVUF MÜZİĞİ

Sürmeli Brasserie Bahçe sizi Türkiye’nin tek bayan neyzeni Neyzen Burcu’nun tasavvuf ezgileri eşliğinde geleneksel iftar sofralarının tadını bahçenin huzurlu, dingin ve keyifli atmosferinde yaşamaya davet ediyor. Ramazan topunun patlamasıyla beraber başlayan şerbet ve çay servisi yemek boyunca Sürmeli Brasserie Bahçe misafirlerine eşlik ediyor. İftar tabağı, ara sıcaklar, çorba, ana yemek ve tatlıların yanı sıra zencefilli buz gibi limonata yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak.

Tel: 0212 236 44 16

İftar tabağı, ara sıcaklar, çorba, ana yemek ve tatlıların yanı sıra zencefilli buz gibi limonata yaz sıcaklarında içinizi ferahlatacak.

Tel: 0212 236 44 16

İFTARINIZI DENİZİN ORTASINDA YAPMAYA NE DERSİNİZ?

Suada Club’daki restoranlarda hazırlanan çok özel iftar mönülerinde Medine hurmasından Ayvalık zeytinine, Talas pastırmasından kebaba kadar her damak tadına uygun seçenek sunuluyor. Suada Kebap’ın günün çorbası, serpme iftariyelik, mevsim salatası, ara sıcaklar, karışık kebap, meyve, tatlı ve limitsiz meşrubattan oluşan mönüsünde kişi başı ücret KDV dahil 80 TL.

G Balıkta iftariyelikler, mercimek çorbası, Osmanlıpazı sarma ve Osmanlı tatlı tabağının da aralarında bulunduğu seçenekler limitsiz soft içecek dahil 75TL + KDV + yüzde 10 servis.

AL JAMAL İFTAR GEMİSİ DEMİR ALIYOR

Kandillerin, fasıl müziğinin ve İstanbul Boğazı’nın muhteşem akşam üzerlerinde, güneşin batışı ile birlikte eşsiz bir iftar sofrası sunuyor size Al Jamal Cruise… Trafikle boğuşup, korna sesleri arasında iftara yetişmenin stresi yerine bu yaz günlerinde, Boğaz’ın serin sularında Çapamarka kalitesinde bir iftar eğlencesi bu… “Nerede o eski Ramazanlar” diye efkarlananlar ile yarının eğlence anlayışının takipçileri için mükemmelbir sentez…

GELENEKSEL RAMAZAN NOSTALJİSİ

Hilton İstanbul, misafirlerini Bosphorus Terrace Restaurant’da ve Veranda Grill’de karşılıyor. Conrad İstanbul, misafirlerine açık havada yaz keyfi yaşatırken, Monet Restaurant ve Teras, geleneksel tatların yanı sıra özel İstanbul konseptli yemekleri ile Türk mutfağının lezzetli kapısını misafirlerine aralıyor.

Hilton ParkSA’nın üst katındayer alan Cloud 7 Restaurant & Terraceise misafirlerini eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde ağırlıyor.

Hilton İstanbul Tel: 0 212 315 60 00 /Conrad İstanbul Tel: 0 212 227 3000 / Hilton ParkSA Tel: 0 212 31012 00


Hakkında Ali Gülkanat

Biliyoruz ki; KELEBEK ETKİSİ: ”Ankara’da bir kelebeğin kanat çırpması, Diyarbakır’da da fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, ülkenin yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.”

16 yorumlar

  1. IT IS NOT THE MOUNTAIN WE CONQUER BUT OURSELVES. Edmund Hillary. [Everest’s First Conqueror with Tenzing Norgay]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.