Ana Sayfa / Tag Archives: KEÇİBOYNUZU

Tag Archives: KEÇİBOYNUZU

KEÇİ BOYNUZU VE KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI

KEÇİBOYNUZU NEDİR? Anadolu’da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir. Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus,Cezayir, Filistin ve Libya olup memleketimizde, Antalya, Mersin,Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık 1500 km2 lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir. Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil olup,olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam …

Devamını Oku »

KEÇİBOYNUZU VE KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Keçiboynuzu olarak bilinen harnup, doğanın en güçlü besin kaynaklarından biri… Faydası o kadar çok ki yazımızı okuduktan sonra evden eksik etmeyeceğinizi düşünüyoruz. Keçiboynuzu/ harnup (Ceratonia siliqua), baklagiller familyasından doğal olarak Akdeniz ikliminde yetişen ve baklaları yenen her daim yeşil ağaç ya da çalı türüdür. İngilizcesi “carob” ise de, genelde “St.Johns Bread” olarak bilinir. Almanca’sı da “johannisbrot” dur. Her iki lisanda …

Devamını Oku »

İSHAL İÇİN MUZ VE KEÇİBOYNUZU YİYİN

  KEÇİBOYNUZU Pektin bakımından zengin olan muz ve keçiboynuzu dışkıyı sertleştirir. Bir adet muzu ezin, bir ya da iki çorba kaşığı keçiboynuzu tozu ile karıştırın. Bir porsiyon yemeniz ishali kesebilir. gerekirse bir porsiyon daha yiyebilirsiniz. Özellikle çocuklarda görülen ishal için ideal çözümdür. NOT: Keçiboynuzu tozu serpilmiş muz ve yoğurt ishale iyi gelir. ENGLİSH eat bananas and carob for diarrhea Bananas …

Devamını Oku »