Ana Sayfa / Tag Archives: ÇAY

Tag Archives: ÇAY

ÇAYIN MARİFETLERİ

İyi bir çay demlemek için, iyi su kullanmalısınız. Kireçli, klorlu su ile iyi çay yapılamaz. Çayın suyu mutlaka yumuşak, kireçten uzak, tatlı bir su olmalıdır. Çayınızı mutlaka porselen demlikte yapmalısınız. Çayınızı demlik içine koyduktan sonra ılık su ile bir kere yıkamalısınız. Çay demlendikten sonra bir çay bardağını tamamıyla deminden doldurup tekrar demliğin içine boşaltın. Farkı göreceksiniz. Saçına kına yakan kadınlar, …

Devamını Oku »

KANSERİ ÖLDÜREN BESİNLER

Siyah çikolata, yaban mersini, sarımsak ve çay tümörü yok edebiliyor… Uzmanlar; yediklerinizle kendinize günde 3 kez kemoterapi yapabilirsiniz diyor…İstanbul, 14 Şubat 2010 14:42 ABD’deki “Damar Gelişimi Vakfı” tarafından yapılan bir araştırmaya göre, bazı besinler kanser hücrelerini öldürebiliyor. Siyah çikolata, yaban mersini, sarımsak, soya fasulyesi ve çayda bulunan maddeler, vücudun beslenme ihtiyacını karşılarken, kanser hücrelerinin kanla beslenmesini önlüyor ve tümörlerin yok …

Devamını Oku »

GÜZELLİK ÖNERİLERİ

1- Gece Bakım Rutini Cildinizin yağ biriktirip tahriş olmaması için eve çok geç bir saatte de dönseniz makyajınızı temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Temizleme süresini kısaltmak için glikolik asit içeren bir temizleyici kullanın. Bu tür bir ürün cildinizi temizler, peeling yapar ve daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Sonrasında tek yapmanız gereken şeyse cildinizi nemlendirmektir. Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz, salisilik asit …

Devamını Oku »

ÇAYI SICAK İÇMENİN ZARARLARI…

Çayınızı dumanı tüterken mi içmeyi seviyorsunuz? Malesef size kötü bir haberimiz var; içmeden önce onu bir parça soğutmanız gerekecek. İran’da yapılan ve Amerika’da da kabul görüp yayınlanan bir araştırmaya göre dumanı halen tüten, sıcak içeceği 2 dakika içinde tüketenlerin diğer kişilere göre gırtlak kanserine yakalanma riski 5 kat daha fazla. Uzmanlar kanser riskini kendinizden uzak tutmak için 4 dakaika kadar …

Devamını Oku »

ÇAY TİRYAKİLERİ DİKKAT

Sitene Ekle Çay tiryakileri dikkat. Çayınızı yudumlamaya başlamadan önce okuyun… Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin, hangi restoran veya lokantaya girerseniz girin yemekten sonra garson size çay ikram etmek ister ya da garsonun ikram etmesine zaman bırakmadan siz çayınızı zaten istemişsinizdir… Misafirliklerde de aynı şey geçerli, evlerimizde de. Öğle yemeği veya akşam yemeği fark etmez, yemekten kalkar kalkmaz çaylar demlenmeye başlanır. …

Devamını Oku »