Ana Sayfa / Tag Archives: BAŞ AĞRISI

Tag Archives: BAŞ AĞRISI

BAŞ AĞRISINI İLAÇSIZ GEÇİRMEK İÇİN

Aşağıdaki yöntemlerle baş ağrılarını ilaç almadan da geçirebilirsiniz. Migren ağrıları için: Boynunuza kehribar bir kolye takın ve uzun süre çıkarmayın. Migren ağrıları için: Bir vücut temizliği işlemi yapın. En azından kalınbağırsağınızı, karaciğerinizi ve lenfatik sisteminizi temizleyin. Ayaklarınızı sıcak su dolu bir leğene koyun. Leğendeki su, ayaklarınızın on santim kadarını içine alabilecek derinlikte olmalı. Ayaklarınız sıcak suda dinlenirken, iki şekerli koyu …

Devamını Oku »

GERİLİM TİP BAŞ AĞRISI

Gerilim tipi baş ağrıları, en sık rastlanan baş ağrılarıdır. Hastanın şakaklarında, alnında ya da baş ve boyun arkasında, bir kuşakla sıkılma ya da basınç hissi olur. Ağrının şiddeti genellikle hafif ya da orta derecededir; fiziksel aktiviteyle ağrı şiddetlenmez. Gerilim tipi baş ağrıları kronik olduğunda (en az 6 ay süreyle sık olarak ağrı görülmesi), rahatsızlık ve ağrı işlevsel yetersizliğe yol açabilir. …

Devamını Oku »

MİGREN AĞRISINDAN BOTOKS'LA KURTULUN!

Başağrısı sık rastlanan bir sorun. Ancak şiddetli olmadığı zaman genellikle hafif ağrı kesicilerle geçiştirilmeye çalışılıyor. Ancak bazen de ağrı kesici ilaçlara rağmen şiddetiyle, hayatı dayanılmaz hale getirebiliyor.  Dayanılmaz ağrılar yaşanmasına rağmen, tedavi olacağına inanmayan bazı hastalar bir uzmana başvurmaktan kaçınıyorlar. Oysa tıbbi yöntemler, şiddetli ağrılar nedeniyle sıkıntı yaşayanların umudu haline geliyor.  Botoks bu yöntemlerden biri. Acıbadem Üniversitesi Öğretim Üyesi ve …

Devamını Oku »

STRES KAYNAKLI BAŞAĞRISI İÇİN BİTKİ ÇAYI

<a href=”http://www.venus.gen.tr/ekle/”>Sitene Ekle</a>Zencefil, vücudun ağrıya sebep olan kimyasal maddeleri daha az  salgılamasını sağlar. Yumuşak bir etkiye sahip olan papatya ve ıhlamur ise gerilen kasları ve sinirleri gevşetir. MALZEMELER: 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kıyılmış zencefil kökü 1 tatlı kaşığı kuru papatya 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği HAZIRLANIŞI: Zencefili kapağı kapalı bir kapta beş dakika kaynatıp ateşten alın. 10 …

Devamını Oku »