Çarşamba , Mayıs 22 2019
Ana Sayfa / Anne Ve Çocuk / ÇOCUKLARA BALIKLI YEMEK TARİFLERİ

ÇOCUKLARA BALIKLI YEMEK TARİFLERİ

Balık, içeriğindeki omega 3, protein, fosfor ve iyot gibi mineraller nedeniyle çok sağlıklı bir seçenek. Çocuklar için hazırladığımız balıklı tarifler onlara balığı çok sevdirecek!

YAZI-FOTOĞRAFLAR: İPEK KUŞÇU // BEBEĞİM

BALIK BÖREK (10 adet börek için)

Malzemeler:
-10 yaprak milföy hamuru
-250 gram haşlanmış beyaz etli balık
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet maydanoz, dereotu, nane
-1/2 limon suyu
-1 yumurta sarısı
-Eğer seviyorsanız 1 ufak ceviz büyüklüğünde taze zencefil rendesi
-1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Milföyleri oda sıcaklığında yumuşatın. Haşlanmış balığınıza, ince doğranmış yeşillikler, zencefil, limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın. Milföylerin içine yerleştirerek istediğiniz şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

BUĞDAYLI BALIK ÇORBASI (4-5 kişilik)

Malzemeler:
-1/2 kilo kadar beyaz etli balık (Ben 1 adet levrek fileto kullandım)
-1/2 su bardağı buğday
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydanoz ve dereotu
-1 litre su (Yaklaşık 5 su bardağı)
-1-2 yemek kaşığı sirke
-1 yumurta sarısı
-1/2 limon suyu
-1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Hazırlanışı:
Buğdayı geceden haşlayın. Kaynamaya başladığında 1-2 taşım kaynatıp suyunda bırakın. Sabah iyice dağılana değin pişirin. Suyunu süzün. Soğan ve maydanozu zeytinyağında hafif kavurun. Suyu ve sirkeyi ekleyin. Kaynadığı zaman balık filetoyu, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Balık iyice pişince çıkartın ve ayıklayın. Buğday ekleyin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın. Çorbaya azar azar ilave edin. Ayıklanmış balıkları da ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Biraz demlenince servis yapın.

BALIK KÖFTESİ (4 kişilik)

Malzemeler:
-250 gram beyaz etli balık
-1 küçük patates
-1 sap pırasa
-3/4 çay bardağı galeta unu
-1 ufak ceviz büyüklüğünde taze
-zencefil rendesi
-1 yumurta
-1 silme tatlı kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Balığı haşlayın ve ayıklayın. Patatesi de haşlayın ve rendeleyin. Ilıdıkları zaman ayıkladığınız balığı, rendelediğiniz patatesi, ince ince doğradığınız pırasayı, zencefili, tuzu ve karabiberi ekleyin. Çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu da ilave edin. Ele yapışmayan bir karışım olmalı. Eğer hala elinize yapışıyorsa biraz daha galeta unu ekleyin. İstediğiniz şekilleri vererek önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika üzerleri kızarana değin pişirin.

Hakkında Ali Gülkanat

Biliyoruz ki; KELEBEK ETKİSİ: ”Ankara’da bir kelebeğin kanat çırpması, Diyarbakır’da da fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, ülkenin yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.”

16 yorumlar

  1. İnsanların iyi şeyler yapmalarını bekliyorsanız, onlara öncelikle yapacakları iyi şeyler vermelisiniz. Frederich Herzberg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1
Hoşgeldiniz!
"AliGulkanat.Com.Tr" olarak size yardımcı olmak için buradayız. Soracağınız sorulara en kısa sürede yanıt vereceğiz. 🙂
Powered by